19 Ekim 2009 Pazartesi

My PANTONE ile i PHONE' unuzu renklendirin ve kişiselleştirin.

My Pantone'a üye olarak; PANTONE RENK SİSTEMİNİN renk kütüphanelerinden yararlanabilir, renk harmonileri yaratmak için PANTONE renkleri kullanabilir, fotoğraflarınızı oluşturan renklere en yakon PANTONE -renklerini seçebilir, renk paletlerinizi paylaşabilirsiniz.
Bilmeyen için PANTONE renk katalogları matbaa renklerinin bir tür nota kitabıdır. PANTONE moda+ev, boya ve iç cephe, plastik renklerine ilişkin renk yelpazeleri olda da şimdiye dek en kabul görmüş olanı matbaa/grafik renklerine ilişkin olandır. Kurumsal renkler de en çok PANTONE numaraları ile ifade edilir.

Pantone Renk Göstergesi

İskoçya, Kanada, Güney Kore gibi bir çok ülke bayrak renklerini Pantone renk sistemini referans vererek tanımlamaktadırlar. ABD'de Texas dahil bir çok eyaletin bayrağı Pantone renk sistemi referans verilerek tanımlanır. Pantone 2005 yılından beri yılın rengini seçiyor. 2009 yılının rengi ise; Mimoza.
PANTONE 'e ilişkin olarak söylenecek daha çok söz var. iPHONE sahiplerine renk dünyasının bu liderinin sunduğu renk aplikasyonlarından sonuna dek yararlanmalarını, renklerin sunduğu ayrıcalıklarla cihazlarını daha da kişiselleştirmelerini öneririm. Kişilklerine göre, ilgi alanlarına göre, zevklerine göre, ruhsal durumlarına göre.
Kişiselleştirme globalleşen dünyanın dayattığı birörneklikten gene globalleşme olgusunun sunduğu araçlarla kaçmanın cilvesinden başka nedir ki!

1 yorum:

  1. nilgün hn artık sizi favorilerime ekledim ellerinize ve renklerinize sağlık

    YanıtlaSil