13 Ekim 2009 Salı

ÇİÇEK RENKLERİNİN ANLAMLARI


My favorite roses., originally uploaded by *Kevin45*.

Çiçekler türleri ve renkleri ile sembolizme konu olmuşlardır. Aslında insanoğlunun doğasındaki o çekingenlik, naiflik sözler ve davranışlar yerine sembollere başvurmamıza yol açar kendimizi ifade etmek için çoğu zaman. Hem doğu hem de batı kültürlerinde. Kısaca göz atalım; çiçekte hangi renk hangi anlamı barındırıyor?

Kırmızı: Tutkunun rengidir.
Mor: Kraliyet rengidir. Derin saygı ve hayranlık ifadesidir. Kişiler asalet unvanı taşımasalar da içimizdeki saygı ve hayranlığın sembolü olarak ona mor çiçekler sunarız.
Lavanta: lavnta rengi çiçekler kadınsı güzellik ve zerafetin ifadesidir.
Beyaz: Saflığın sembolüdür. Bazen bir gelin buketinde bazen bir cenaze çelenginde görebildiğimiz beyaz çiçekler en saf ve temiz duygularımız ve saygımızı ifade eder.
Pembe Beyaz: Pembe rengin saygınlığı beyazın safiyetini bütünler. Anneler günü ve benzeri özel günlerde takdim etmek için so derece uygun çiçeklerdir pembe-beyazlar.Bir genç kızla ilişkinin başlangıç aşamalarında verilmesi en uygun renkli çiçeklerdir.
Şeftali rengi : Dostluk şeftali rengi çiçeklerin gerçek manasıdır. Şükran ve şefkat duygularını ifade eder. Şeftali rengi çiçek yalnızca dostluğu ifade etmez; güçlendirme talebini de barındırır.
Kırmızı-Beyaz: Masumiyet ve derin tutkunun birlikte ifadesidir.

3 yorum:

  1. Uzunca bir aradan sonra,yazılarınıza tekrar başlamnız ve bizimle paylaşmanız çok hoş doğrusu.Kendi adıma çok mutlu oldum.Tekrar aramıza hoş geldiniz.Benim için önemli olan bir konu işliyorsunuz.Sizden,devamını rica edeceğim.Eğer izniniz olursa,alıntı yaparak,kendi blogumda,bu konuya yer vermek isterim.Yayınlamış olduğunuz değerli bilgiler,ufkumuzu aydınlatmaya devam ediyor.Bütün güzellikler yanınızda,sizinle birlikte olsun.Sevgiyle kalın...

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. Emin Bey;
    Yazılarımdan alıntı yapmanızdan ancak onur duyarım.
    Sevgi ve saygılarımla;

    Nilgün Yürük

    YanıtlaSil