15 Ekim 2011 Cumartesi


BOYA RENKLERİ KATALOĞU
Boya renkleri kataloğu ya da diğer adı ile boya renk kartelası binalarımızın iç/dış cephe boya renkleri seçiminde temel kılavuzumuzdur. Boya renkleri katalogları orijinal renkleri en iyi şekilde yansıtacak baskı teknikleri ile basılsa da, renkte orijinalden ufak sapmalar görülebilir.Bu durum; üretici firmanın bir partiden diğer partiye boya üretimindeki kendi toleransları içerisindeki sapmalardan kaynaklanabildiği gibi, uygulama şeklinden de(inceltme oranı, kat oranı, alt zemin gibi ) kaynaklanmış olabilir. Unutmayalım ki; mekanın aydınlatma koşulları da renk algısını etkileyebilmektedir. Gün ışığı altında renk kartelasından seçtiğimiz renk sarı ışık altında farklı görülebilmektedir.
Renk seçmeden önce renk uyumu kurallarına mutlaka dikkat etmeliyiz. Renk uyumunu sağlarken mekandaki objelerin renklerini de gözönünde bulundurmalıyız.   boyanacak   Boya rengi kataloğunu boyanacak mekana götürüp yerindeki aydınlatma altında bakmamız aydınlatma farklarından kaynaklanacak farklılıkları azaltacaktır.
Siena Boya İç Cephe Renk Kataloğu(http://www.sienaboya.com/kartelalar.html)

DYO DIŞ CEPHE RENKLERİ(http://www.dyo.com.tr/dyo/Sektorler/Insaat-Boyalari/Urunler/Dyo-Klasikler/Boya-ve-Kaplamalar/Dis-Cephe-Boyalari/Dyotex.aspx)












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder